HPL – ЛАМИНИРАНИ ПЛОЧИ ПОД ВИСОК ПРИТИСОК

HPL – ЛАМИНИРАНИ ПЛОЧИ ПОД ВИСОК ПРИТИСОК

HPL е композит од слоеви од хартија, еден слој на декоративна хартија еднобојна или со текстура и завршен заштитен слој кој може да има текстура, принт или друга декоративна карактеристика. Без разлика дали се работи за станбен или комерцијален објект, архитектите и дизајнерите ги бираат HPL плочите за различна употреба, вентилирана фасада, кабини, ѕидни облоги, полици, плотни итн.

HPL фасадните панели, се произведуваат во модерни фабрики, во согласност со сите постоечки стандарди.

Панелите доаѓаат во различна димензија и дебелина (4мм,6мм,8мм,10мм,12мм,14мм):

2440*1220 мм

3660*1530 мм

2440*1530 мм